Refusion af sygedagpenge
Refusion af sygedagpenge til arbejdsgiver
Arbejdsgivere får refusion for den løn, der udbetales til medarbejdere under sygdom. MinRefusion holder styr på regler og frister samt indberetter automatisk, når fraværet opfylder betingelserne for refusion.
- Vi søger refusion af sygedagpenge
- Inkl. fleksjob og §56
- Inkl. 8-ugers reglen
Sådan sikrer MinRefusion refusion af sygedagpenge
MinRefusion klarer alle de besværlige administrative udfordringer, som organisationer møder, når der søges refusion af sygedagpenge hos det offentlige.
Sæt det offentlige på autopilot og sæt skub i væksten 🚀
4.8 ud af 5 baseret på 85+ anmeldelser
§56-aftale
Ansatte med §56-aftale
Har virksomheden medarbejdere med en godkendt §56-aftale, kan I få refusion af sygedagpenge fra første fraværsdag, når medarbejderen er fraværende på grund af en aftaledækket sygdom. Aftalen gør det muligt for virksomheder at minimere omkostningerne ved gentagne sygedage som følge af en kronisk eller langvarig sygdom.
Vores system holder styr på jeres §56-aftaler og sørger for automatisk og korrekt indberetning af fraværet.
Nyansatte under 8 uger
Hvis en virksomhed ansætter medarbejdere i funktionærlignende stillinger, som bliver syge inden for de første 8 ugers ansættelse, bortfalder den sædvanlige arbejdsgiverperiode på 30 dage. I stedet har virksomheden ret til refusion af sygedagpenge allerede fra første fraværsdag, hvis medarbejderen opfylder beskæftigelseskravet.
Vores system sikrer automatisk, at fraværet bliver indberettet korrekt baseret på medarbejderens ansættelsesdato, så I får refusionen uden besvær, hvis en nyansat bliver syg.
Nyansatte under 8 uger
Fejlfrie indberetninger
Fejlfrie indberetninger
Med MinRefusion er virksomheden sikret præcise og fejlfrie indberetninger af sygedagpenge – også for nyansatte under 8 uger og medarbejdere med en §56-aftale. Vores softwaremotor identificerer automatisk, hvornår en medarbejders fravær opfylder betingelserne for refusion, og sørger for, at alle indberetninger sendes korrekt og rettidigt.
I slipper dermed for at skulle håndtere lange formularer og komplekse processer og kan i stedet fokusere på virksomhedens kerneopgaver.
Klar til at starte autopiloten?
Lad MinRefusion sikre refusion af sygedagpenge ⚡️
MinRefusion indberetter virksomhedens sygefravær 100% automatisk og fejlfrit til det offentlige, så arbejdsgivere får refusion af sygedagpenge 💪
Vores team følger op med kommunen og fører dialogen med virksomheden omkring ansatte i fleksjob, §56, delvis raskmelding, graviditetsbetinget sygdom og meget mere.
- Nem refusion af sygedagpenge
- Slip for bøvl med regler og deadlines
4.8 ud af 5 baseret på 85+ anmeldelser
Integrér til MinRefusion
Slip for overflødigt tastearbejde 🥳
MinRefusion henter automatisk fraværsdata fra det løn- eller tidsregistreringssystem, virksomheden allerede bruger.
Vores softwaremotor indberetter automatisk fraværet til det offentlige og sikrer refusion af sygedagpenge, når fraværet opfylder betingelserne.
MinRefusion til HR & Payroll teams SMV'er selvstændige enkeltmandsvirksomheder
MinRefusion til HR & Payroll teams SMV'er selvstændige enkeltmandsvirksomheder
Hos MinRefusion stopper vi ikke blot ved refusion af sygedagpenge. Uanset om du er selvstændig, driver en enkeltmandsvirksomhed eller sidder med HR eller økonomi i en større virksomhed, sikrer MinRefusion, at virksomheden får alle berettigede refusioner.
- Automatisk refusion
- Uden MitID, uden besvær
- Slip for det offentlige
4.8 ud af 5 baseret på 85+ anmeldelser
FAQ
Refusion af sygedagpenge
Hvad er refusion af sygedagpenge?
Refusion af sygedagpenge er en ordning, hvor virksomheder kan få refunderet en del af de omkostninger, der er forbundet med at betale løn under en medarbejders sygdom. Hvis medarbejderen er fraværende på grund af sygdom i en længere periode, har din virksomhed ret til at få refusion for sygedagpenge fra kommunen efter en bestemt periode, som beskrevet i lovgivningen. Dette hjælper med at reducere den økonomiske belastning ved længerevarende sygefravær.
Hvordan søger man refusion af sygedagpenge?
For at få refusion af sygedagpenge skal virksomheden indberette medarbejderens sygefravær via NemRefusion, som findes på Virk.dk. Du skal som udgangspunkt indberette fraværet senest 5 uger efter den første fraværsdag. Herefter vil kommunen vurdere, om din virksomhed er berettiget til refusion. MinRefusion kan automatisere denne proces og sikre, at fristerne overholdes, så din virksomhed får refusion uden unødige forsinkelser.
Hvad kan man få refusion for?
Din virksomhed kan få refusion for de sygedagpenge, som medarbejderen ville være berettiget til, hvis du som arbejdsgiver ikke udbetalte løn under sygdom. Hvis du betaler medarbejderen løn under sygdom, kan du få refunderet et beløb svarende til de maksimale sygedagpengesatser. I 2024 er den maksimale dagpengesats 4.695 kr. pr. uge.
Hvis den ansatte bliver delvist sygemeldt og stadig kan arbejde på nedsat tid, kan virksomheden søge om refusion for de timer, medarbejderen ikke kan arbejde. Dette gør det muligt for virksomheden at få kompensation for det tabte arbejde.
Hvilke frister skal man overholde?
Det er vigtigt at overholde følgende frister for at sikre, at din virksomhed ikke mister retten til sygedagpengerefusion:
- Indberetning af fravær: Fraværet skal indberettes senest 5 uger efter første sygedag.
- Refusionsansøgning: Ansøgning om refusion skal ske inden for 3 måneder efter seneste ansøgning.
Overholdelse af disse frister er afgørende. Hvis din virksomhed ikke overholder fristerne, kan I miste retten til refusion for den pågældende sygeperiode. MinRefusion hjælper med at holde styr på disse deadlines, så du undgår tab af refusion.
Hvordan får min virksomhed refusion af sygedagpenge for ansatte med §56-aftaler?
En §56-aftale er en særlig aftale mellem virksomheden, medarbejderen og kommunen. Den kan indgås for medarbejdere med en kronisk eller langvarig lidelse, der vurderes at kunne føre til hyppigt fravær på grund af den specifikke lidelse. Med en §56-aftale kan din virksomhed få sygedagpengerefusion fra første fraværsdag, i modsætning til de normale regler, hvor refusion først gives efter 30 dages sygdom.
Det kræver mindst 4 timers sygdom for en kalenderuge for at kunne opnå refusion på denne ordning.
- 56-aftalen er typisk gyldig i op til 2 år og kan fornyes, hvis det vurderes at medarbejderen fortsat har behov for det. Dette er en væsentlig fordel for både virksomheden og medarbejderen, da det reducerer de økonomiske konsekvenser af gentagne sygefravær.
Hvordan fungerer 8-ugers reglen for nyansatte?
For nyansatte medarbejdere gælder det ofte, at din virksomhed først er forpligtet til at betale løn under sygdom, når medarbejderen har været ansat i mindst 8 uger og har arbejdet minimum 74 timer i denne periode. Altså skal man i disse tilfælde indberette fravær uden løn.
Der er dog en undtagelse for funktionærer og funktionærlignende medarbejdere. Selvom de har været ansat i mindre end 8 uger, har de krav på løn under sygdom og derfor kan din virksomhed søge refusion fra første hele fraværsdag, forudsat at medarbejderen har ret til sygedagpenge fra kommunen. Dette betyder, at for disse medarbejdere er der ingen 30-dages arbejdsgiverperiode, hvilket normalt gælder ved refusion. Denne refusionsret kræver at medarbejderen opfylder beskæftigelseskravet overfor kommunen.
Hvor længe kan min virksomhed modtage refusion af sygedagpenge?
Din virksomhed kan uden at blive tildelt dispensation modtage sygedagpengerefusion i op til 22 uger inden for en 9-måneders periode. Hvis medarbejderens sygdom strækker sig ud over denne periode, kan det være nødvendigt at vurdere en mulighed for evt. forlængelse af sygedagpengene, om medarbejderen kan tilbydes et fleksjob, eller om der skal indledes en sag om førtidspension. Kommunen vil typisk tage kontakt for at drøfte den videre proces, hvis fraværet strækker sig over længere tid.
Hvordan dækkes min virksomhed med en §55 sygedagpengeforsikring?
Nogle virksomheder kan tegne en forsikring der dækker fra 2. sygedag i arbejdsgiverperioden. En såkaldt §55-forsikring. På den måde kan man opnå sygedagpengerefusion fra 2. sygedag i stedet for fra 31. sygedag.
Den er tiltænkt mindre erhvervsdrivende og derfor kan man ikke tegne den, hvis de samlede lønomkostninger er for høje eller man modtager et større offentligt tilskud.
Grænsen som ikke må overskrides er 1750 x den ugentlige dagpengesats. I 2024 er grænsen således 8.216.250 kr.
Sygedagpengeforsikringen tegnes på virk.dk.
Fravær som er dækket af denne forsikring og varer mindre end 30 dage, skal indberettes via NemRefusion indenfor 3 måneder fra første sygedag.
Hvordan hjælper MinRefusion med refusion af sygedagpenge?
MinRefusion tilbyder en fuldautomatisk løsning, der håndterer alle aspekter af sygedagpengerefusion. Vores system:
- Indberetter sygefravær til tiden via dataudveksling til NemRefusion
- Overvåger frister, så din virksomhed undgår tab af refusion
- Beregner korrekt refusion baseret på medarbejderens løn, sygeperiode og sygedagpengeloven
- Håndterer særlige aftaler som §56-aftaler for medarbejdere med kronisk sygdom, fleksjobbere eller §55 forsikrede virksomheder
Vi tager os af den administrative byrde, så du kan fokusere på din virksomheds drift, mens vi sikrer, at du får den refusion, du er berettiget til.
Hvad sker der, hvis fristerne overskrides?
Hvis din virksomhed overskrider fristerne for at indberette sygefravær eller ansøge om refusion, risikerer du at miste retten til sygedagpengerefusion for den pågældende sygeperiode. MinRefusion overvåger alle relevante frister og sørger for, at der indsendes ansøgninger til tiden, så du undgår at miste værdifuld refusion.
Sygdom hos fleksjobansatte – hvad kan der søges?
Refusion af sygedagpenge for fleksjobansatte
Ligesom for medarbejdere på almindelige vilkår kan arbejdsgiveren søge sygedagpengerefusion for fleksjobansatte, men refusionen er begrænset til den effektive arbejdstid. Det betyder, at virksomheden kan få sygedagpengerefusion for de timer, den fleksjobansatte skulle have arbejdet, men ikke gjorde på grund af sygdom.
Refusionen beregnes ud fra medarbejderens tilpassede arbejdstid og arbejdsevne.
Hvilke satser gælder?
Refusionen er baseret på den fleksjobansattes arbejdstid og løn. Virksomheden kan få refusion for de sygedagpenge, medarbejderen ville være berettiget til, hvis han eller hun ikke modtog løn under sygdom. Refusionen kan dog ikke overstige sygedagpengenes maksimale satser, der gælder på landsplan.
Delvis sygemelding
Hvis den fleksjobansatte bliver delvist sygemeldt og stadig kan arbejde på nedsat tid, kan virksomheden søge om refusion for de timer, medarbejderen ikke kan arbejde. Dette gør det muligt for virksomheden at få kompensation for det tabte arbejde.
Én overset deadline kan hurtigt koste 30.000 kr.
Der er ikke noget at gøre. Overser du bare én deadline og glemmer at indberette et sygefravær, mister virksomheden retten til refusion af sygedagpenge for de foregående 5-ugers sygefravær. Denne fodfejl kan hurtigt ende med at koste 30.000 kr.
MinRefusion indberetter sygdom automatisk, når fraværet er klar til at udløse refusion af sygedagpenge.
- Uden Virk
- Uden MitID
- Uden besvær
Vi får de penge vi skal have. Det foregår helt automatisk til vores absolutte tilfredshed. Absolut!
pr. medio 2024